Weg trekhaak

Doordat ik tot voor kort helaas zonder werk zat en daardoor iets andere financiële prioriteiten had is er de laatste tijd niets aan de VSX gebeurd. Afgelopen tweede Pinksterdag was een fijn moment om de trekhaak eens onder de auto weg te halen, aangezien ik die nogal lelijk vond en deze auto toch niet meer als trekpaard zal gaan worden gebruikt.


Het demonteren van de achterbumper ging gelukkig voorspoedig, alle bouten gingen netjes volgens het boekje los. En ook de stekkerdoos wilde fatsoenlijk loskomen.


De trekhaak zelf losmaken was iets meer werk, gelukkig was één van de sleutelvrienden er ook en kon hij een paar extra handjes lenen. Drie van de vijf bouten zaten dermate vastgeroest dat ze uiteindelijk afbraken. An sich niet erg, aangezien het ding verder dermate matig was dat deze toch bij het oud ijzer zou gaan. Gelukkig is de haak zelf nog goed genoeg gebleken om op de Xantia van een andere vriend te kunnen gaan dienen, aangezien bij zijn auto de haak weg was.


Nu de achterbumper er toch af lag kon ik gelijk de wielkasten en dergelijke controleren op roestvorming. Dit viel gelukkig reuze mee, dus alleen wat schoonmaken en behandelen zal afdoende zijn.

Voor nu zit de bumper er weer op, het ziet er zo toch een stuk beter uit!

Permalink

Laat een reactie achter

Alle rechten voorbehouden 2014-2015 J. Veenstra. Mogelijk gemaakt door Blogger.